Спорт

Србија завршила Мундијал на 29. месту - само Катар и Канада са мање бодова

Укупно пет селекција је на Светском првенству у Катару завршило такмичење са једним или ниједном бодом, а међу њима су нажалост и "орлови"
Србија завршила Мундијал на 29. месту - само Катар и Канада са мање бодоваGetty © Francois Nel

Фудбалери Србије нису успели да се пласирају у осмину финала Светског првенства у Катару, пошто нису успели да савладају Швајцарску у последњем колу групне фазе. Штавише, пораз 3:2 значи да су "орлови" завршили са само једним бодом у групи и на последњој позицији.

Капитен Душан Тадић рекао је да Србија са осам примљених голова не може да се нада осмини финала, а по завршетку групне фазе, чињенице јасно говоре - само две репрезентације су имале мање бодова од селекције Драгана Стојковића.

Мање бодова од Србије имале су само екипе Катара и Канаде, једине две екипе које нису успеле да освоје ни бод. Међу тимовима са једним освојеним бодом, Србија је стала "уз раме" Велсу и Данској.

То Србију на овом турниру ставља на 29. место, имајући у виду да је са гол-разликом "минус три" испред Велса (-5), али иза Данске (-2). Гледајући по броју освојених бодова, ово је најслабији резултат од 2006. године, када је селекција Србије и Црне Горе завршила турнир без иједног освојеног бода.

Голове за Србију на турниру су постигли Александар Митровић (два), Душан Влаховић, Сергеј Милинковић-Савић и Страхиња Павловић. Ипак, оних осам примљених значили су крај такмичења већ у групној фази.

Standings provided by Sofascore

image
VV inauguration
banner