Спорт

Ван Гал одушевио Холандију: Јуче сам га пољубио, сад морам и пред вама

Селектор Холандије је толико био срећан због одличног наступа Дензела Думфриса да је решио да га пољуби пред читавим светом
Ван Гал одушевио Холандију: Јуче сам га пољубио, сад морам и пред вамаGetty © Christopher Lee / Stringer

Фудбалери Холандије пласирали су се у суботу у четвртфинале Светског првенства у Катару, пошто су у првој утакмици нокаут фазе савладали САД 3:1.

Јунак тог тријумфа био је Дензел Думфрис, десни спољни холандског састава, који је прво забележио две асистенције, а потом и један погодак.

Он је очекивано био проглашен за играча утакмице, а да је атмосфера у холандској репрезентацији после тога била одлична показао је и Луј ван Гал на конференцији за медије.

Селектор тима који ће у четвртфиналу играти против Аргентине и непоновљивог Лионела Месија, био је сјајно расположен. Он је на конференцији за медије седео управо поред Думфриса, којем је желео да покаже колико је срећан због његове партије.

"Јуче сам му дао један пољубац, а и сада ћу да му дам још један, тако да сви могу да виде", рекао је Ван Гал пре него што је пољубио свог пулена. Думфрис се наравно све време смејао, а очито је да 71-годишњи селектор Холандије пронашао начин да помогне да његов тим буде још повезанији и спремнији за остваривање великог резултата.

image