Спорт

Венгер: Оне селекције које су се фокусирале на политику лоше су прошле на Светском првенству

Шеф програма глобалног развоја фудбала Међународне фудбалске федерације (ФИФА) Арсен Венгер изјавио је данас да су на Светском првенству у Kатару боље прошле репрезентације које су се фокусирале на игру на терену, а не на политику, преноси "Скај спорт"
Венгер: Оне селекције које су се фокусирале на политику лоше су прошле на Светском првенствуGetty © Pedro Vilela / Stringer

Венгер је говорио на радном састанку ФИФА по завршетку групне фазе Мундијала у Kатару.
Он је нагласио да велике репрезентације играју добро у Kатару, а за оне, које су елиминисане, као Немачка, сматра да их је омела политика.

"Kада одете на Мундијал, знате да не смете да изгубите на првом мечу. Репрезентације које имају успешна искуства са оваквим турнирима, као што су Француска и Енглеска, одиграле су добро на првим утакмицама. Екипе које су биле ментално спремне да се фокусирају на такмичење, а не на демонстрацију политике, играле су добро на отварању Мундијала", изјавио је Венгер.

Немачка је у првом мечу СП изгубила од Јапана 2:1, а бод са Шпанијом и победа против Kостарике нису били довољни "панцерима" да се пласирају у осмину финала СП.

Немачки репрезентативци су уочи меча са Јапаном на тимској фотографији симболично рукама прекрили уста, пошто су протестовали због забране ношења капитенске траке у дугиним бојама.

image