Спорт

Сантош: Нема проблема са Роналдом, он даје капитенски пример

Селектор фудбалске репрезентације Португалије Фернандо Сантош, коментарисао је након убедљиве победе над Швајцарском у осмини финала Светског првенства у Катару, ситуацију у којој се нашао Кристијано Роналдо, који је у игру ушао са клупе, када је Португалија већ водила са 6:1
Сантош: Нема проблема са Роналдом, он даје капитенски примерGetty © Francois Nel

Португалија је изборила место у четвртфиналу Мундијала у Катару, пошто су са 6:1 декласирали селекцију Швајцарске.

Селектор Сантош изненадио је фудбалску јавност када је саопштио стартних 11 за меч осмине финала, пошто међу стартерима није било Кристијана Роналда.

Уместо њега, дебитантски наступ на Светском првенству уписао је Гонсало Рамос, који је постао херој нације, постигавши три гола и уписавши и једну асистенцију.

Сантош је изјавио након меча да није било никаквог проблема са Роналдом, те да је његова одлука да један од најбољих фудбалера данашњице и историје овог спорта остане на клупи, била тактичка.

"Кристијано и Рамос су два потпуно различита фудбалера. Није било проблема са капитеном наше селекције", изјавио је Сантош.

Роналдо је у игру ушао у 73. минуту, када је меч практично био решен, пошто је предност његове селекције износила 5:1.

"Пријатељи смо већ дуги низ година. Он је капитен који даје пример другима", додао је селектор Португалије.

Противник Португалије у четвртфиналу Светског првенства биће селекција Марока, која је након бољег извођења пенала, елиминисала Шпанију.

image
VV inauguration
banner