Србија и Балкан

Београдске електране примиле претње: "Да вам опет дођу вехабије из Новог Пазара"

Једна особа је тврдила да је хаковала рачун предузећа и позивала је на терористички напад речима "да вам опет дођу вехабије из Новог Пазара са стрелама", саопштено је из овог предузећа
Београдске електране примиле претње: "Да вам опет дођу вехабије из Новог Пазара"Getty © stock photo/Petar Jovanovic

Јавно комунално предузеће "Београдске електране" саопштило је да се захваљује МУП-у Србије и Тужилаштву за високотехнолошки криминал који су у најкраћем могућем року реаговали након претњи упућених предузећу преко друштвене мреже инстаграм.

Једна особа је тврдила да је хаковала рачун предузећа и позивала је на терористички напад речима "да вам опет дођу вехабије из Новог Пазара са стрелама", саопштено је из овог предузећа.

Из ЈКП "Београдске електране" подсећају да су предузеће од енергетског значаја и да је сваки вид угрожавања сигурности предузећа претња и за сваког грађанина главног града.

"Ниједан проблем или лично незадовољство се не решава позивом на тероризам, насиље или претњама. Веома је важно да се сваки грађанин, као и сви запослени у предузећу осећају безбедно и од великог значаја је правовремена реакција надлежних у оваквим ситуацијама. Још једном хвала свим институцијама које су учествовале у решавању случаја", наводи се у саопштењу ЈКП "Београдске електране".

image