Србија и Балкан

Аутомобили РОСУ поново у дворишту вртића у Лепосавићу

Након јучерашњег инцидента данас су у двориште истог вртића упала два возила специјалне јединице полиције тзв. Косова РОСУ
Аутомобили РОСУ поново у дворишту вртића у Лепосавићу© Лепосавић портал

У двориште дечјег вртића "Наша радост" у Лепосавићу око 13 часова ушла су возила специјалних јединица тзв. косовске полиције, која су после краћег задржавања испод прозора објекта у коме се налазе деца предшколског узраста напустила круг обданишта.

Посебно забрињава ова ситуација после јучерашњег упада припадника КФОР-а у исти објекат.

Директорка вртића "Наша радост" у Лепосавићу Зорица Јовановић рекла је, након јучерашњег упада да је у згради било око 300 деце свих узраста, а да су најмлађи спавали у тренутку када су војници Кфора наоружани ушли у двориште зграде.

На инстаграм профилу "Лепосавић портал" објављена је фотографија на којој се виде паркирани аутомобили у дворишту вртића.

У саопштењу КФОР-а објашњава се да је колона, покушавајући да дође до свог одредишта, својим возилима ''случајно скренула у погрешну улицу, ћорсокак''.

Грађани и родитељи из Лепосавића, али и из целе Србије питају се коме и зашто деца треба да буду претња?

Грађани Лепосавића су под неком врстом опсаде већ неколико дана и врло су узнемирени.

Петковић: Специјална полиција је малтретирала децу у вртићу у Лепосавићу

Kурти још једном показао своје "србомрзачко лице" и да "бандитским методама" жели да протера српски народ са својих векових огњишта, рекао јер директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић коментаришући данашње нападе на Србе у Великој Хочи, али и Лепосавићу.

Док су у Великој Хочи вршили буквално напад и терор над породицом Петровић која производи вино, за то време специјална полиција је малтретирала децу у вртићу у Лепосавићу с обзиром на то да је, како је додао, под оклопним возилима и ратним наоружањем Росу полиција упала у тај вртић у време док су деца спавала.

"Kако се осећају родитељи те деце само када помисле да су специјалци Росу, Kуртијева полиција да је била на вратима вртића, а тамо су спавале и бебе и дечица од годину и по дана, две године?", упитао је Петковић.

Истакао је да је овакво понашање Kуртија апсолутно неприхватљиво.

image