Србија и Балкан

Породица тражи Дејана Пантића на Јарињу: Не дају нам да га видимо, ни чујемо дванаест дана

Пантићев син Предраг рекао је да њему и мајци није било дозвољено да ступе у контакт са Дејаном, док "неко одозго то не одобри"
Породица тражи Дејана Пантића на Јарињу: Не дају нам да га видимо, ни чујемо дванаест дана© Принтскрин: Јутјуб (" Косово онлајн" Породица Дејана Пантића на Јарињу)

Породица ухапшеног бившег полицајца Дејана Пантића отишла је данас самоиницијативно до базе специјалних "косовских" полицајаца близу прелаза Јариње, где наводно држе Пантића, у нади да ће га видети или чути, али једино што су успели било је да предају његове ствари за пресвлаку и личну хигијену.

"Мајка и ја смо дошли овде да предамо неке ствари за оца самоиницијативно. Дошли смо да пробамо да питамо људе који овде раде и држе мог оца да ступимо у контакт са њим, да му дају телефон да нас позове или да га посетимо. Ми 12. дан немамо никаквих података о њему. Није добио право на позив ни на посету. Људи који су изашли били су љубазни, нисмо имали проблема са њима. Они кажу да раде свој посао и да не могу да пусте да га чујемо и видимо док судија или 'неко одозго' то не одобри", рекао је Предраг Пантић.

Предраг наводи да су адвокати правно одавно одрадили све што треба и предали све захтеве, али да неко не омогућава његовом оцу основна људска права, да чује породицу и да они из његових уста чују да је добро.

"Ово је већ 12. дан, не знам коме више да се обратимо. Нису нам дали да га видимо и чујемо. Узели су његове ствари за пресвлаку и личну хигијену. И даље апелујем, молим некога да види да се овде у 21. веку крше елементарна људска права и да човек већ 12. дан није ступио у контакт са породицом и адвокатом", каже Предраг Пантић.

Адвокати ухапшеног бившег полицајца Дејана Пантића које је ангажовала Канцеларија за КиМ у петак су опет тражили суду у Приштини да се његовом сину и супрузи омогући да га чују бар на минут, али пети дан суд не одговора, саопштио је данас директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

''А кад је Куртијевом суду одговарало да Дејану одреди притвор, укључили су га видео линком без одлагања!'', објавио је Петковић на Твитеру.

Државни секретар у Министартву одбране Немања Старовић оценио је да је скандалозно што ни породица ни адвокат ухапшеног бившег полицајца Дејана Пантића, па ни шеф мисије Еулекса не знају где се он налази и оценио да је реч о киднаповању.

image