Србија и Балкан

Потпредседник владе Црне Горе: Темељни уговор наш највећи успех

Темељни уговор није потписан да би СПЦ добила повлашћени положај, нагласио је Јоковић
Потпредседник владе Црне Горе: Темељни уговор наш највећи успех© TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Потписивање Темељног уговора са Српском православном црквом, који је СПЦ изједначио са другим верским заједницама, један је од највећих успеха актуелне владе, изјавио је данас лидер Социјалистичке народне партије (СНП) Владимир Јоковић.

Јоковић, који је и потпредседник владе, истакао је да Темељни уговор није потписан да би СПЦ добила повлашћени положај.

На тему прикључивања Црне Горе Отвореном Балкану, Јоковић је на конференцији за новинаре рекао да постоји воља и да верује да ће ова влада или новоформирана реализовати то питање.

"Постоји договор у влади, постоје одређене процедуре, верујем да ће ова влада или договором о формирању нове, постићи и то питање. Већина постоји за то и верујем да ће то бити решено. То није политичко питање, све ће се дешавати као до сада, али на много једноставнији и бржи начин. Посебно је битно што су све државе потписале да ће јединствено деловати када су у питању временске непогоде", истакао је Јоковић, пренео је портал РТЦГ.

Он је рекао да се Црна Гора најмање задуживала ове године, да никада није била већа наплата буџета и да су криминал и корупција сасечени, посебно када је реч о шверцу цигарета.

Додао је и да је ово прва влада увећала своју имовину, тако што је откупила некадашња државна предузећа.

"Прошле године, у ово време, просечна плата је била 530 евра, ове године је 735. Никада у Црној Гори није било више запослених...", рекао је Јоковић.

Оценио је да је, како је рекао, "ово била једна успешна прича".

image
VV inauguration
banner