Србија и Балкан

Ђурић: Минут до 12 је за примену потписаних споразума

Курти насилним методама покушава да поткопа и ослаби позицију Србије, тврди амбасадор Србије у Сједињеним Америчким Државама
Ђурић: Минут до 12 је за примену потписаних споразумаwww.globallookpress.com © Xinhua

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић рекао је да не сматра да је долазак петорице западних дипломата "дан Д" за Србију, али да мисли да је свакако последњи тренутак за примену споразума Београда и Приштине.

"Свакако је минут до дванаест за примену Бриселског споразума, за поштовање Вашингтонских принципа и за нормализацију стања на терену и заустављања Куртијевих потеза који су претходних месеци задали много главобоље, не само нашим људима који живе на КИМ, већ и дестабилизовали читав регион" рекао је Ђурић за Танјуг.

Он је навео да од 24. фебруара прошле године премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти "континуирано и непрекидно настоји да насилним методама поткопа и ослаби српске позиције".

"Једино што је успео да уради то је да поткопа и ослаби стабилност у овом делу Европе. Србија напредује, развија се, унапређује своје економске и политичке капацитете, самоуверено и одговорно се односи према процесу дијалога", истакао је Ђурић.

Он је нагласио да је председник Србије Александар Вучић "стао иза српског народа на КиМ у претходним недељама и месецима када је безбедност била угрожена".

"Ово је за Србију значајан дан, али дан у коме ће српска делегација и српски предстваници са председником Вучићем на челу водити рачуна о интересима Србије и будућности, како Срба на КиМ, тако и Србије у целости", закључио је Ђурић.

image