Србија и Балкан

Полиција тзв. Косова о претученом дечаку, не помињу да је Србин

У саопштењу пише да је пријављен случај са елементима кривичног дела 'лака телесна повреда', али се не помиње националност нападнутог дечака, нити оних који су га напали
Полиција тзв. Косова о претученом дечаку, не помињу да је Србинwww.globallookpress.com © Vedat Xhymshiti

Тзв. Косовска полиција огласила се о инциденту који се данас догодио у Сувом Долу, у коме су четворица Албанаца претукла малолетног Србина Лазара Милутиновића (15), али у извештају нема података о томе које је националности претучени дечак. 

Они су у објави на Фејсбуку навели да је малолетна особа пријавила физички напад од стране четири особе. 

"Данас, 22. јануара 2022. године, у Полицијској станици у Јужној Митровици пријављен је случај са елементима кривичног дела 'лака телесна повреда'. Према речима малолетног подносиоца пријаве, данас око 05.15 часова, док је био на путу у селу Суви До, физички су га напале четири особе. Поводом овог случаја, полицијски истражитељи предузимају истражне радње у циљу идентификације и хапшења осумњичених. Све досадашње истражне радње предочене су тужиоцу задуженом за овај случај", наводи се у саопштењу полиције.

Како је раније пренео портал "Косово онлајн" малолетни Лазар Милутиновић изјавио је да је  претучен од стране четворице Албанаца.

"Јутрос сам кренуо на посао и пресрео ме је ауто. Рекли су ми нешто на албанском, ја то нисам разумео, спустио сам главу и наставио даље. Они су изашли из аута, ја сам кренуо да бежим од њих, али су ме сустигли, ухватили и онда су ме шутирали и ударали где су стигли. Ништа ми нису рекли, само су ме тукли и узели су ми телефон из јакне", рекао је малолетни Милутиновић.

image
VV inauguration
banner