Србија и Балкан

Вучић: Онај је побегао у Румунију, ја не бежим нигде

Побегао си за Румунију да се не изјашњаваш, рекао је српски председник мислећи на свог претходника Бориса Тадића, а коментаришући петицију против европског предлога за решење статуса КиМ
Вучић: Онај је побегао у Румунију, ја не бежим нигде© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Председник Србије Александар Вучић коментарисао је петицију против европског предлога за решење косовског питања и њене потписнике рекавши да он не бежи нигде и да је урадио много више него његови претходници.

Он је на свом Инстаграм налогу објавио свој одговор на новинарско питање о петицији "Покрета за одбрану Косова и Метохије" и молбу да прокоментарише то што се испод ње потписао и бивши председник Војислав Коштуница.

"Кад прочитате образложење петиције, запитате се: што си пустио 1.800 терориста из српских затвора међу којима и браћу Мазреку, што си пустио да нам спаљују цркве и манастире по Косову 2004. године? Ти си организовао скуп 2008. године, а ти други побегао за Румунију да се не изјашњаваш да би те странци држали на власти", рекао је Вучић.

Иако га није именовао, други кога помиње српски председник у својој изјави је Борис Тадић за којег, не по први пут, каже да је у време протеста против једнострано проглашене независности Косова и Метохије 2008. године, када је обавља дужност председника државе, био у Румунији.

Тадић му је својевремено одговорио на ову опаску, рекавши за медије да је отпутовао на хитан састанак у Румунију где је председник те земље координисао активности држава које су одбиле да признају независност тзв. Косова и да се вратио исте вечери.

У недавно објављеној петицији "Покрета за одбрану Косова и Метохије" државни органи Србије позвани су да "у целости и без одлагања одбаце западни ултиматум којим се тражи наше коначно одрицање од Косова и Метохије", како се наводи у тексту.

Петиција се завршава речима "Не ултиматуму – не капитулацији".

image
VV inauguration
banner