Србија и Балкан

Отказан концерт проукрајинског бенда у Котору

Управа полиције саопштила је да концерт у Будви није био пријављен, а бенд из Белорусије који промовише екстремистичке ставове није засвирао ни у београдском Дому омладине "због лошег здравственог стања фронтмена"
Отказан концерт проукрајинског бенда у Котору© ATA Images, all rights reserved

Црногорска Управа полиције саопштила је данас да концерт проукрајинског бенда "Љапис Трубецкој" из Белорусије, који је требало да буде одржан 14. фебруара у једном будванском угоститељском објекту, није био пријављен.

"Осим тога, концерт поменуте групе био је заказан у једном угоститељском објекту за 15. фебруара у 20 часова у Котору. Накнадно, полиција је од власника клуба информисана да је и овај концерт отказан из техничких разлога", наводи се у саопштењу.

Полицијско саопштење уследило је након што је Амбасада Украјине реагујући на неодржавање концерта у Будви изразила забринутост и затражила реакцију власти.

У саопштењу полиције наводи се да су по сазнању за одржавање најављеног концерта, у циљу безбедности дан пре разговарали са власником угоститељског објекта, који је том приликом рекао да је планирани концерт већ отказан, те да су бенду понудили алтернативне локације, а да ће у случају одржавања концерта полиција бити информисана.

Превентивно, наводи се у полицијском саопштењу које преноси Танјуг, 14.  фебруара у непосредној близини угоститељског објеката, били су припадници полиције у униформи и цивилу.

Њихов задатак је био да прате дешавања у граду са акцентом на простор испред и у близини самог клуба.

"Око 19 часова дошло је до окупљања око 15 лица, која су се ту кратко задржала и мирно разишла без нарушавања јавног реда и мира", саопштено је из Управе полиције.

Белоруски екстремистички бенд требало је пре неколико дана да наступи у београдском "Дому омладине", али је концерт такође отказан због како су навели из ове институције "лошег здравственог стања фронтмена бенда".

image