Србија и Балкан

Вучић пред полазак у Брисел: Неће бити капитулације, нити повратка у деведесете

Уколико не дође до сагласности између Александра Вучића и Аљбина Куртија, поново ће бити одржани билатерални састанци лидера са европским представницима
Вучић пред полазак у Брисел: Неће бити капитулације, нити повратка у деведесете© Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic, File

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас, пред полазак у Брисел, да неће бити капитулације нити повратка у деведесете и да ће Србија ићи напред ма колико то тешко било.

"Да се пресвучем и за 15 минута крећем у Брисел, обавили смо последње припреме. Хоћу да се захвалим оном делу људи у Србији који није велики, а који има поверења у своје руководство и који верује да ћемо урадити што је најбоље за нашу земљу", навео је Вучић на Инстаграму.

"Онима који се унапред спремају да нас нападају, зато што смо потписали нешто, јер ћемо тако да будемо издајници, а у ствари никада нису били забринути, и онима другима који уколико не потпишемо нешто унапред знају да смо криви, хоћу да кажем да се не секирају, бринућемо о њима, нити ће бити капитулације, нити ће бити повратка у деведесете. Србија ће ићи напред ма колико тешко било и успећемо да се изборимо за то", поручио је председник Србије.

У данашњем дијалогу између Београда и Приштине, чији је почетак заказан за 15 сати у Бриселу, први планирани билатерални састанак представника ЕУ је са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, а затим око 16.45 сати са председником Србије Александром Вучићем.

Очекује се да билатерални састанци са лидерима трају по један сат, а затим би Вучић и Курти заједно требало да се састану са шефом ЕУ дипломатија Жозепом Борељом и специјалним представником Мирославом Лајчаком.

Према плану, уколико не дође до сагласности између Вучића и Куртија, поново ће бити одржани билатерални састанци лидера са европским представницима.

ЕЕАС планира конференцију за новинаре на крају састанка.

image