Србија и Балкан

Ескобар са Вучићем и Куртијем пред састанке у Бриселу

Очекује се да билатерални састанци са лидерима трају по један сат, а затим би Вучић и Курти заједно требало да се састану са шефом ЕУ дипломатије Жозепом Борељом и специјалним представником Мирославом Лајчаком
Ескобар са Вучићем и Куртијем пред састанке у БриселуGetty © Anna Moneymaker/Getty Images

Изасланик Сједињених Америчких Држава за Западни Балкан Габријел Ескобар налази се у Бриселу и требало би да се састане са председником Србије Александром Вучићем и премијером привремених приштинских институција Албином Куртијем, сазнаје Радио Слободна Европа из дипломатских извора.

Према наводима извора, сусрети ће бити одржани уочи разговора Вучића и Куртија који се данас одржава у седишту Европске уније.

У данашњем дијалогу између Београда и Приштине, чији је почетак заказан за 15 сати у Бриселу, први планирани билатерални састанак представника ЕУ је са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, а затим око 16.45 сати са председником Србије Александром Вучићем.

Очекује се да билатерални састанци са лидерима трају по један сат, а затим би Вучић и Курти заједно требало да се састану са шефом ЕУ дипломатије Жозепом Борељом и специјалним представником Мирославом Лајчаком.

Према плану, уколико не дође до сагласности између Вучића и Куртија, поново ће бити одржани билатерални састанци лидера са европским представницима.

ЕЕАС планира конференцију за новинаре на крају састанка.

image