Србија и Балкан

Арно Гујон добитник награде "Најбеограђанин"

Признање је доказ да људи који нису из Србије, могу да буду прихваћени најсрдачније могуће. У Београду желим да остарим, поручио је директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон
Арно Гујон добитник награде "Најбеограђанин"© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон, добио је јубиларну 20. награду "Најбеограђанин коју додељује РТВ Студио Б због доприноса истински космополитском духу Београда, у времену пуном изазова за очување јединственог духа српске престонице.

"Арно Гујон је тиме што је одлучио да живи у Београду, ради, заснује породицу и одгаја своју децу, у тренутку када су многи одлучивали да из њега заувек оду, показао да овај град имамо због чега да волимо, али и да морамо да радимо на томе да буде још боље место за живот. Ходајући путем којим је тачно 100 година пре њега прошао знаменити Арчибалд Рајс, Арно Гујон је `Најбеограђанин` који нам је својим избором вратио веру у чувену паролу "Београд је свет", наводи се у образложењу, преноси Танјуг.

Скулптура Куле Гардош и плакета уручене су Гујону на његовом радном месту, у Управи, уочи 53. рођендана РТВ Студио Б.

Гујон је рекао да је Београд град који чува своје корене, а у исто време је гостољубив и отворен за све људе.

"Ово признање је доказ да људи који нису из Београда, ни из Србије, могу да буду прихваћени најсрдачније могуће. У овом граду се проширила моја породица, овде моја деца одрастају и школују се. У Београду желим и да остарим" рекао је Гујон.

Арно Гујон преселио се из Француске у Београд 2012. године. У престоници Србије живи са супругом Иваном и троје деце: Миленом, Иреном и Виктором.

"Најбеограђанин" је награда коју традиционално, на свој рођендан 1. априла, додељује ТВ Студио Б.

image