Србија и Балкан

Вучић: Договор око таблица на КиМ не истиче ноћас, он нема ограничења

Председник Србије обилазећи Рашки округ коментарисао је изјаву портпарола ЕУ Петера Стана
Вучић: Договор око таблица на КиМ не истиче ноћас, он нема ограничења© TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је портпарол ЕУ Петер Стано потврдио да споразум Београда и Приштине о регистарским таблицама на северу Косова и Метохије нема ограничење.

Обилазећи Рашки округ, Вучић је рекао да се показало да Београд ништа није слагао по том питању.

"Ништа их нисмо слагали, рекли смо истину, односно, да тај договор око таблица нема ограничења, као што је рекао и Стано", казао је Вучић.

Подсетимо, споразум Београда и Приштине од 23. новембра 2022. године нема постављени крајњи рок, нити датум истицања, рекао је Стано на питање о договору две стране о регистарским таблицама за који су се појавиле информације да истиче ноћас у поноћ.

Додао је да се бори и ради шта може, те да је добио потврду од ЕУ да је у праву, али да је питање да ли је Брисел у стању да приволи Куртија.

"Да ли ћу да се борим? Да, борићу се, увек ћу бити уз наш народ. Борићу се за народ који трпи од власти у Приштини. Не можемо да променимо њихов став и мишљење, али нисам разумео где је наша кривица, осим што смо радили једино што смо могли и добили признање од ЕУ, па шта још очекујете од мене", упитао је он.

Говорећи о ситуацији у свету, Вучић изјавио је да нам предстоји једно од најтежих пролећа, не само у политичком већ и у војном смислу.

Он је казао да је нервоза свуда велика, да је председник Белорусије Лукашенко данас рекао неке ствари за које сматра да нису са одушевљењем дочекали у Москви, док остатак говора сигурно није наишао на одобравање Запада.

"Види се да се жури и Украјинцима и Русима", казао је Вучић обилазећи Рашки округ и додао да Србија треба себе да чува додатном бригом о грађанима и додатним улагањима.

Како је додао, Србију многи оптужују због сарадње са Кином, иако те земље имају вишеструко већу трговинску размену са Пекингом.

"Али тако вам је, што је дозвољено Јупитеру, није волу, такав однос неретко имају према нама", рекао је Вучић.

image
VV inauguration
banner