Србија и Балкан

ВМА отворила врата и за цивиле: Преглед кошта до 8.000 динара

Радно време Поликлинике ВМА за прегледе уз плаћање здравствених услуга је од понедељка до четвртка од 15 и 30 до 19 часова
ВМА отворила врата и за цивиле: Преглед кошта до 8.000 динара© VMA

Војномедицинска академија (ВМА), увела је након две године, комерцијални поподневни вид лечења за све заинтересоване цивиле и стране држављане који желе да плате прегледе и интервенције у овој здравственој институцији, саопштено је из ВМА.

Поподневни рад предвиђен је за пацијенте без обзира на врсту њиховог здравственог осигурања, а здравствене услуге омогућене су у циљу одржавања конкурентности ВМА на тржишту и пружања помоћи већем броју грађана. Радно време Поликлинике ВМА за прегледе уз плаћање здравствених услуга је од понедељка до четвртка од 15 и 30 до 19 часова.  

Тренутно се комерцијални преглед у ВМА може заказати већ данас за сутра позивом бројева телефона Службе за заказивање прегледа ВМА радним данима у преподневним часовима као и доласком на Поликлинику ВМА, такође радним данима у преподневним часовима.

Цена лекарског прегледа је од 6.000 до 8.000 динара у зависности од тога да ли је реч о прегледу лекара специјалисте, доктора наука, примаријуса или професора одређене медицинске гране.

Уколико постоји захтев грађана да их прегледа одређени лекар, они ће телефоном добити информације о његовом ангажовању одређеним данима, па у складу са тим могу заказати преглед.

Захваљујући допунском раду, ВМА ће новчана средства искористити да пружи адекватну накнаду свим здравственим радницима ангажованим у поподневним часовима. Поред медицинског особља ту су и трошкови одржавања великог система какав је ВМА, а остало ће бити усмерено  набавке медицинских средстава и даље унапређивање медицинске опреме, истичу из ВМА за "Политику".

Већ првог дана од када је омогућен комерцијални програм, грађани су се на заказане прегледе у највећем броју упућивали ради гастроентеролошких, кардиолошких и стоматолошких услуга, а очекује се да се током недеље број пацијената повећава с обзиром да је заказивање омогућено радним данима, али не и викендом.

Иако је ВМА војноздравствена установа, због традиције и поверења у војне докторе и војну медицину у овој институцији је од  2008. године омогућено лечење осигураницима Републичког фонда за здравствено осигурање, уз упут надлежног лекара или надлежне цивилне установе. За ове пацијенте, ВМА и њен поликлинички део раде у преподневним часовима.

Војномедицинска академија од 2010. године по плану дежурних установа Града Београда дежурна је средом за све грађане којим потребна ургентна медицинска помоћ, када у просеку буде прегледано око 500 пацијената уз више десетина пријема на болничко лечење

image