Србија и Балкан

Пленковић на челу НАТО-а? И Туђман се сручио кад је чуо! (ВИДЕО)

Обраћање хрватског премијера прекинуо је "лично" Фрањо Туђман
Пленковић на челу НАТО-а? И Туђман се сручио кад је чуо! (ВИДЕО)© FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ MILJENKO KLEPAC

Најаве да би Андреј Пленковић могао да буде нови кандидат за генералног секретара НАТО-а, "патосирале" су и покојног Фрања Туђмана.

И то буквално.

Наиме, током Пленковићевог обраћања новинарима у коме је хрватски премијер, након седнице ХДЗ-а коментарисао наводе да би баш он могао да се нађе на челу Северноатлантске алијансе, за реч се "јавио" и "дух" некадашњег председника Хрватске.

Огромна Туђманова слика "умешала" се у конференцију треснувши на под са зида иза Пленковићеве говорнице.

"Па није ваљда", одговорио је Пленковић и прекинуо одговор на питање о медијским спекулацијама, док су људи из ХДЗ-а одмах пришли и вратили на зид огромну фотографију на којој је Туђман усликан иза говорнице УН.

"Ово је био велики изазов пред толико камера", рекао је Пленковић, не коментаришући да ли ову необичну ситуацију сматра неким предзнаком, или неким упозорењем које му шаље некадашњи хрватски председник.

Садашњи хрватски председник, био је, иначе на ову тему речитији и истакао је да "барем једном преткомором срца" подржава да Пленковић постане нови шеф НАТО-а.

"Он живи за то, он живи да се негде препаркира, то је потпуно јасно", рекао је Милановић, коментаришући вести о Пленковићу као потенцијалном кандидату за новог генералног секретара.

Сам Пленковић није открио новинарима никакву "сочну" информацију, већ се, по обичају, посветио боцкању хрватског председника. Садашњег разуме се. Јер ипак му Туђманов дух, и док пада на теме, чува леђа.

"Није мој посао да демантујем спекулације људи који су се збунили и који су сигурно мислили на Милановића. Швеђани су били сто посто збуњени, сто посто, мислили су на Милановића, он је стручњак за НАТО", закључио је он.

image
VV inauguration
banner