Србија и Балкан

Додик најавио митинг: Не дозвољавамо прекрајање изборне воље

Кандидат за председника Републике Српске оптужио је ЦИК за прекрајање изборне воље грађана
Додик најавио митинг: Не дозвољавамо прекрајање изборне воље© FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Лидер Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик најавио је да ће заједно са коалиционим партнерима у уторак, 25. октобра, одржати митинг у Бањалуци како би поручили да неће дозволити да се прекраја изборна воља народа Републике Српске (РС).

Република Српска ће се и овај пут одупрети опасним намерама странаца и опозиције, који би уз помоћ незаконитих одлука Централне изборне комисије (ЦИК) да створе стање хаоса и нестабилности у Републици Српској, поручио је Милорад Додик на друштвеним мрежама.

Према његовим речима, српски народ је на одржаним изборима јасно рекао свој став и подржао политику коју он заступа.

"Никакве манипулације не могу променити вољу стотина хиљада грађана који су дали свој глас за јаку и стабилну Републику Српску", поручио је Додик.

Из СНСД-а је раније саопштено да су на основу 40 одсто обрађених бирачких места одступања 0,8 одсто и да ће разлика између лидера СНСД-а Милорада Додика и његове противкандидаткиње Јелене Тривић, потпредседнице Партије демократског прогреса (ПДП) бити готово 30.000 гласова у корист Додика, као што су и саопштили одмах након избора.

ЦИК је после притужби опозиционих странака у РС на избогне резултате донео одлуку о поновном бројању гласачких листића које би требало да буде завршено у суботу, 22. октобра.

image