Србија и Балкан

Председник општине Будва негира кривицу: Ово је политички мотивисан процес

Бранилац Мила Божовића каже да не знају чиме је председник општине Будва заслужио овакав третман
Председник општине Будва негира кривицу: Ово је политички мотивисан процес© Martin Siepmann/imageBROKER.com

Председник Општине Будва Мило Божовић, који је приведен због сумње да је организовао криминалну групу одговорну за најмање три транспорта кокаина, са индигнацијом одбија кривицу и тврди да је његово хапшење "политички мотивисан процес", рекао је његов бранилац Мироје Јовановић.

Јовановић је синоћ казао да не знају чиме је Божовић заслужио овакав третман.

"Цитирам Божовића - 'С индигнацијом одбацујем оптужбе СДТ-а, ово је политички мотивисан процес'. То су његове речи", рекао је Јовановић, објављено је на Фејсбук страници Демократског фронта.

Божовић је ухапшен синоћ у својој кући и одређен му је тужилачко задржавање до 72 сата, након саслушања у Специјалном државном тужилаштву (СДТ).

Мандић: Држава поново објавила рат Демократском фронту

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић је казао да хапшење није случајно и да је део кампање чији је циљ да се уништи ДФ.

"Они који су владали пре августа 2020, су у потпуности поштеђени, а акције Специјалног државног тужилаштва су усмерене против људи који припадају новој већини. Ја не мислим да је то случајно", изјавио је Мандић за РТЦГ.

Није, каже, случајна ни кампања да су ДФ и ДПС две стране исте медаље. Поручује и да постоји несагласје између онога што он зна о Милу Божовић и онога што му се ставља на терет.

Каже и да Божовић није случајно ухапшен уочи седнице Одбора за безбедност.

"И уместо да се ухапсе Мило Ђукановић, Зоран Лазовић, људи који су 30 година владали Црном Гором овде се креће у акцију против људи који су недавно дошли на власт", казао је Мандић.

image