Србија и Балкан

Мандић: Држава поново објавила рат Демократском фронту

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић осврнуо се на хапшење функционера тог савеза Мила Божовића, наводећи да има осећај да им је држава поново објавила рат
Мандић: Држава поново објавила рат Демократском фронту© R.R./ATAImages

Коментаришући данашње хапшење председника Општине Будва Мила Божовића, један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић је казао да то хапшење није случајно и да је део кампање чији је циљ да се уништи ДФ.

"Они који су владали пре августа 2020, су у потпуности поштеђени, а акције Специјалног државног тужилаштва су усмерене против људи који припадају новој већини. Ја не мислим да је то случајно", изјавио је Мандић на РТЦГ.

Није, каже, случајна ни кампања да су ДФ и ДПС две стране исте медаље. Поручује и да постоји несагласје између онога што он зна о Милу Божовић и онога што му се ставља на терет.

Каже и да није случајно данас ухапшен Мило Божовић, уочи седнице Одбора за безбедност.

"И уместо да се ухапсе Мило Ђукановић, Зоран Лазовић, људи који су 30 година владали Црном Гором овде се креће у акцију против људи који су недавно дошли на власт", казао је Мандић.

Саопштио је и да је породица Божовић једна од најбогатијих у Будви.

"Мени то објашњење да је он имао потребе да се упушта у криминалне радње да би стекао додатни новац не делује реално. Више верујем Милу Божовићу", навео је Мандић.

Каже и да са контаминираним правосуђем не може да се очекује напредак. Све види и као део кампање са циљем да се уништи ДФ.

"Зато сам видео ту невидљиву руку и не могу да то прећутим. Имам осећај да је поново од стране државе ДФ-у објављен рат, да неко жели са нама да се обрачуна, а посебно у оним општинама где смо јаки, као што је Будва. Тај напад на ДФ није случајан", саопштио је Мандић.

"Нама се опет намеће рад од стране државних органа Црне Горе и спремни смо као и увек да се бранимо”, закључио је Мандић и поручио је да више верује Милу Божовићу, него тужилаштву.

"Ако Божовић негира ово што му се ставља на терет ДФ стоји уз њега, ако призна ја ћу се извинити тужилашту”, казао је Мандић.

Лидер Демократа Алекса Бечић је поручио да су  институције ту да раде свој посао и да дају одговоре на сва питања и дају свој суд.

"То је Црна Гора какву ја видим и какву ја желим", казао је Бечић и поручио да су само јаке институције гарант владавине права. Поручио је и да ГСТ Владимир Божовић има његову и подршку Демократа.

"Нека правда победи у свим случајевима", казао је Бечић.

Председник "Европе сад" Милојко Спајић је казао да генерално подржава рад тужилаштва, али и да поштује претпоставку невиности.

"Сви ћемо зависити од правне државе и Црна Гора не може ићи напред ако те сумње постоје”, закључио је Спајић.

image