Србија и Балкан

Кнежевић: Милатовић мора да уважи и грађане који сматрају да је Косово део Србије

Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић рекао је да уважава да је Црна Гора независна држава и чланица НАТО и да те ствар неће преиспитивати
Кнежевић: Милатовић мора да уважи и грађане који сматрају да је Косово део СрбијеNone © Milan Maricic/ATAImages

Председник Демократске народне партије Црне Горе и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић упитао је новоизабраног председника Јакова Милатовића да ли ће тој политичкој опцији приликом расподеле власти припасти "парче торте".

Кнежевић је исто питање упутио и лидерима ГП Ура и Демократе Црне Горе, Дритану Абазовићу и Алекси Бечићу.

"Да ли ћемо након предстојећих парламентарних избора бити партнери у власти или ће ДФ-у у подели торте припасти само 'утуљена свећица', приметио је он "када се ставља шлаг на торту, дели торта или само свећица утуљена са торте".

Као другу солуцију понудио је да овог пута "сви заједно учествују у подели торте".

Kао пример је навео Подгорицу, где је власт након локалних избора у октобру могла да се формира без Абазовићевог ГП Ура, али је ипак позван да буде део градске власти.

Што се ДФ-а тиче, Кнежевић је рекао да за њих не постоје никакве сметње, не само да формирају власт, већ и да заједно изађу на изборе.

"Ми смо ставили мораторијум на питања која нас деле. Мени Брисел не може да буде ближи од Београда, колико год ме притискали", наводи Кнежевић.

Рекао је и да ДФ уважава да је Црна Гора независна држава и чланица НАТО и да те ствар неће преиспитивати.

Желе, казао је, да буду партнери са онима који желе да се боре против наслеђа Демократске партије социјалиста (ДПС) и да је битно да они који су прослављали победу Милатовића са, како је казао, "тробојкама, песмама о Косову и јединству са Србијом, чују да ли постоји оквир за сарадњу са ДФ, као што постоји на локалном нивоу".

Не сматра, истакао је, да ће "Србија признати независност Косова и да Милатовић као председник свих грађана мора да уважи и грађане који сматрају да је Косово део Србије".

image