Србија и Балкан

Документ Владе Србије мења спољну политику: Неће се ићи ван граница реципроцитета

На седници је прецизирано да ће се у будућој стратегији спољне политике водити рачуна о билатералним односима и да се неће излазити из граница реципроцитета
Документ Владе Србије мења спољну политику: Неће се ићи ван граница реципроцитета© FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

На данашњој седници Владе Републике Србије, којој је присуствовао и председник Републике, договорено је да се приступи изради стратешког документа у области спољне политике који ће на прецизан начин дефинисати односе Србије са другим земљама.

Циљ овог документа је поштовање партнера и пријатеља Србије који недвосмислено пружају подршку територијалном интегритету наше земље и у складу са принципима међународног права, тако се понашају у свим међународним организацијама.

На седници је прецизирано да ће се у будућој стратегији спољне политике водити рачуна о билатералним односима и да се неће излазити из граница реципроцитета, саопштено је из Владе Србије.

Тај нови документ унеће дубинске и суштинске промене, сходно одговорном односу према нашој земљи, а поштовање међународног права биће први став стратегије, истакнуто је на седници Владе.

image