Србија и Балкан

Учионица у "Рибникару" у којој се догодио масакр више неће бити коришћена

Савета родитеља донео је одлуку да се ђаци сутра врате у школу, а директорка ове образовне установе позвала је и родитеље да буду сутра с децом
Учионица у "Рибникару" у којој се догодио масакр више неће бити коришћена© Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Учионица у којој је убијено петоро ђака у Основној школи "Владислав Рибникар" више се никад неће користити, рекао је члан Савета родитеља ове школе Дејан Ристић, иначе директор Музеја жртава геноцида.

"Сви заједно смо донели одлуку о томе, на нивоу школе, да учионица у којој се догодио злочин више никада не буде коришћена као учионица. Постаће меморијална учионица посвећена дечици која су страдала, дечици која су рањена и која ће се, боже здравља, опоравити и нашем Драгану, том дивном човеку који је бдео над нашом децом у време док су се налазила у школи", рекао је Ристић гостујући на РТС-у.

У овој учионици 3. маја убијено је петоро ђака одељења седмог разреда, а шесторо ученика и наставница тешко су рањени.

Савет родитеља ОШ "Владислав Рибникар" одлучио је данас да се ученици ове школе, у којој се прошле недеље десио незапамћени масакр, сутра 10. маја, врате у школу, пренела је Нова.рс.

На Савету се расправљало о сутрашњем повратку у школу, а како се наводи у допису директорке ОШ "Владислав Рибникар" Снежане Кнежевић, "уважавајући савете стручњака и ослушкујући потребе деце и сугестије родитеља", ова школа од сутра, 10. маја отвара своја врата за све ученике који у овом тренутку имају жељу да се школи врате и буду са својим вршњацима и наставницима.

Позивају се и родитељи да дођу заједно са својом децом и да са њима бораве у школи првог дана од страшног догађаја.

Родитељи ученика, запослени у Основној школи "Владислав Рибникар" и Министарство просвете замолили су вечерас медије да током сутрашњег дана о повратку ђака у школске клупе извештавају из улице Краља Милутина.
"Молимо медије за разумевање и подршку како би ученицима који су преживели овако тешку трауму сви заједно омогућили простор за миран повратак у њихову школу и опоравак", саопштено је из Министарства просвете, а пренео је Танјуг.

image
VV inauguration
banner