Србија и Балкан

Одређен притвор оцу осумњиченог за масовно убиство у Младеновцу

Р.Б. је на саслушању негирао извршење кривичног дела
Одређен притвор оцу осумњиченог за масовно убиство у Младеновцу© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Суд је оцу У.Б, који је на територији Младеновца и Смедерева убио осам и ранио 12 људи, на предлог Вишег јавног тужилаштва одредио притвор до 30 дана Р.Б. (54).

Како је потврђено Танјугу у том тужилаштву, притвор му је одређен због сумње да ће ометати поступак утицањем на сведоке чије испитивање се тек очекује у истрази и да ће поновити кривично дело, као и због узнемирења јавности.

Р.Б. је на саслушању негирао извршење кривичног дела.

Тужилаштво га сумњичи за кривична дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, а ухапшен је у циљу утврђивања чињеница које се односе на порекло оружја којим је његов син починио злочин.

Приликом претреса објеката које користи Р.Б. нађено је неколико стотина метака различитог калибра, барутно пуњење за муницију, по један пиштољ и револвер налик на ватрено оружје, једна ручно прављена направа са могућношћу окидања, као и неколико оптичких нишана и других различитих делова за ватрено оружје.

У.Б. је 4. маја у вечерњим сатима хицима из аутоматског оружја лишио живота осам особа, и покушао да убије још 12, а док је бежао од полиције прво је украо кола, након чега је наредио таксисти да га вози претећи му бомбом.

image