Србија и Балкан

Стање рањених у две пуцњаве: Девојчица из ОШ "Владислав Рибникар" и даље критично

Директор Универзитетског Клиничког центра Србије Милика Ашанин рекао је да међу пацијентима, рањеним у пуцњавама у београдској школи и Младеновцу, и даље има животно угрожених
Стање рањених у две пуцњаве: Девојчица из ОШ "Владислав Рибникар" и даље критично© TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Девојчица, која је тешко рањена у пуцњави у ОШ "Владислав Рибникар", и даље је у критичном стању и животно је угрожена, речено је данас Танјугу у Универзитетској дечјој клиници Тиршова. Како наводе, њено стање је непромењено.

Директор Универзитетског Клиничког центра Србије Милика Ашанин рекао је јутрос за ТВ Прва да међу пацијентима, рањеним у пуцњавама у београдској школи и Младеновцу, и даље има животно угрожених.

Он је навео да, када је реч о пацијентима из основне школе, једна ученица је "сасвим добро" и пре неколико дана јој је урађена интервенција ортопеда микрохирурга на обе подлактице. Ашанин је додао да је рањена наставница стабилно и да је имала интервенцију ортопеда микрохирурга на шаци.

Када је реч о пацијентима из Младеновца, Ашанин је навео да је њих шесторо и даље на јединици интензивне неге, али да се очекује премештање једног пацијента на друго одељење.

"Двоје пацијената нам је у доста тешком стању и морамо бити врло опрезни са једним пацијентом који је примарно био примљен у КБЦ 'Драгиша Мишовић'. Оперисан му је абдомен, а онда је због проблема са дисањем и повредама груди упућен код нас. Са њим морамо бити баш опрезни, јер он има једну тешку контузију плућа, па се још процењује да ли ће код њега бити нека интервенција", навео је Ашанин.

image