Србија и Балкан

Родитељи из ОШ "Владислав Рибникар": Влада обећала да ће нам испунити све захтеве

Добили смо чврсто обећање да ће од данас почети да се ради на реализацији и испуњењу тих захтева, рекао је председник Савета родитеља у ОШ "Владислав Рибникар"
Родитељи из ОШ "Владислав Рибникар": Влада обећала да ће нам испунити све захтеве© FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Председник Савета родитеља у ОШ "Владислав Рибникар" Игор Ђорђевић изјавио је да је на данашњем састанку у Влади Србије обећано да ће сви захтеви које су родитељи изнели бити испуњени.

"Добили смо чврсто обећање да ће сви наши захтеви бити испуњени и да ће почев од данас почети да се ради на реализацији и испуњењу тих захтева", рекао је Ђорђевић за РТС.

Он је додао да је састанак организован у кабинету где је, поред председнице владе, био и тим који је добио задатак да испуни њихове захтеве.

Истакао је да у овом тренутку не може да изађе у јавност са више информација, јер ће из дана у дан имати комуникацију са тимом и са премијерком Аном Брнабић, од које ће добијати појединачне информације о појединачним захтевима.

Родитељи ОШ "Владислав Рибникар" јуче су изнели седам захтева, од којих је први да је "потребна реконструкција догађаја, објашњење како се то догодило и како тече истрага, у којој је фази, јер родитељи морају то да знају".

Други захтев је да се родитељима објасни шта ће бити са осумњиченим за убиство и у ком статусу су његови родитељи, а трећи да тим екстерних психолога и психијатара редовно ради са децом одељења 7/2, без учешћа школског педагога и психолога ради обезбеђења непристрасности.

Четврти захтев је да се нађе начин да ученици одељења 7/2 не улазе у школу на велики улаз и да наставу имају у некој учионици на малом улазу.

Поред тога, тражи се комплетно реновирање школе од 1. септембра и да се утврди пуна одговорност људи који су у јавност изнели списак са именима из одељења 7/2.

Истовремено, родитељи су навели да пружају пуну подршку комплетном наставном кадру.

image