Србија и Балкан

Државна изборна комисија Црне Горе потврдила: 15 листа за изборе 11. јуна

Рок за предају листа истекао је 16. маја у поноћ
Државна изборна комисија Црне Горе потврдила: 15 листа за изборе 11. јуна© FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ/b

Црногорска Државна изборна комисија (ДИК) потврдила је данас 15 листа за парламентарне изборе који ће бити одржани 11. јуна.

На изборе ће за сада изаћи "Правда за све" Владимир Лепосавић, Покрет "Преокрет", Покрет за промене, савез "Ми можемо за грађанску Црну Гору", Хрватска грађанска иницијатива (ХГИ), СДП Црне Горе, ДПС-СД-ЛПЦГ-ДУА "Заједно", Албански форум, Бошњачка странка, преноси РТЦГ.

Одобрене су и листе Покрета Европа сад, савеза "За будућност Црне Горе" НСД-ДНП-РП, савеза Демократске Црне Горе и ГП УРА, савеза СНП-Демос, Албанске алијансе, савеза Права Црна Гора–ДХС–ДСС-СЦГ–Покрет за Пљевља.

Имена посланичких кандидата објављена су на основу докумената како су изворно предата Државној изборној комисији.

Рок за предају листа истекао је 16. маја у поноћ, и укупно је предато 17 листа. У међувремену, ДИК је одбио две листе, групу грађана "Ла каза де папел" и Црногорску грађанску акцију, преноси Танјуг извештај подгоричке телевизије.

Одлуку о расписивању превремених парламентарних избора за 11. јун донео је бивши председник Црне Горе Мило Ђукановић 17. марта, два дана пре првог круга председничких избора, а дан раније донео је и Указ о распуштању Скупштине Црне Горе.

Црна Гора је у марту и почетком априла ове године имала два круга председничких избора, када је за новог председника Црне Горе изабран Јаков Милатовић.

image