Србија и Балкан

Велика полицијска акција у Европи, више ухапшених у Хрватској и БиХ

Рације су спроведене у сарадњи са Европолом и агенцијама за спровођење закона из Хрватске, Словеније, Немачке, Холандије, Белгије и других држава ЕУ
Велика полицијска акција у Европи, више ухапшених у Хрватској и БиХwww.globallookpress.com © Christoph Soeder

У више европских држава, међу којима је и Хрватска, у току је полицијска акција разбијања криминалних група које су кријумчариле дрогу на подручју Западне Европе, потврдило је данас Тужилаштво БиХ у Сарајеву.

Хрватска полиција и Ускок још се нису огласили о акцији, која се, према неслужбеним информацијама спроводи у Загребу и више жупанија, пренео је портал "Индекс".

"Јутарњи лист" наводи да је више особа ухапшено широм Хрватске због кријумчарења преко 100 килограма кокаина и хероина и више од 100 килограма хашиша, као и кријумчарења војног ватреног оружја и експлозива.

Неки од осумњичених у склопу ове акције у суседним државама се терете за ликвидације заштићених сведока и високо рангираних полицијских званичника.

Тужилаштво БиХ је известило да су рације спроведене у сарадњи са Еурополом и агенцијама за спровођење закона из Хрватске, Словеније, Немачке, Холандије, Белгије и других држава ЕУ.

Из Тужилаштва БиХ су истакли да у интересу истраге не могу да објаве додатне информације, међутим портал сарајевског "Дневног аваза" тврди да су на мети припадници криминалног клана на чијем челу се налази Дино Музаферовић из Велике Кладуше.

Сматра се да је он организатор криминалне групе која је у пограничном подручју између БиХ и Хрватске производила веће количине марихуане.

image