Србија и Балкан

Велика акција МУП-а и БИА: Ухапшено више од 70 особа, заплењено оружје, злато и дрога (ФОТО)

Међу ухапшенима су чланови две организоване криминалне групе, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова Србије
Велика акција МУП-а и БИА: Ухапшено више од 70 особа, заплењено оружје, злато и дрога (ФОТО)© Milan Maricic/ATAImages

Више од 70 особа ухапшено је у регионалној акцији Министарства унутрашњих послова Србије, Безбедносно-информативне агенције и Европола, као и Тужилаштва за организовани криминал.

Међу ухапшенима су чланови две организоване криминалне групе, извршен је претрес на 80 локација и заплењена је већа сума новца, више десетина луксузних аутомобила, већа количина оружја, муниције, више килограма наркотика и злата, наводи се у саопштењу МУП-а.

Осумњичени се терете да су извршили кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољена производња, држање, ношење и промет експлозивних материја, тешка крађа, удруживање ради вршења кривичних дела и тешко убиство у покушају.

Како наводи МУП у саопштењу, ухапшени се сумњиче да су огранак кавачког клана и да с деловали на територијама Србије и Црне Горе. Они су ухапшени у наставку акције из новембра прошле године када су приведени групе "врачарци".

Претресом станова и других просторија на више од 80 локација на подручју Краљева и Крушевца, полиција је одузела аутоматске пушке, већу количину оружја са дугим цевима, ручне бомбе, пиштоље, као и већу количину муниције различитог калибра.

Такође, заплењено је више од 30 луксузних аутомобила, 30 скупоцених ручних сатова, око осам килограма злата у златним полугама, дукатима и плочицама, 155.000 евра, 16.500 швајцарских франака, 1.600 америчких долара, више од 2,5 милиона динара, као и сефови који су користили осумњичени.

У овој акцији, заплењено је више килограма кокаина и марихуане, као и више десетина килограма резаног дувана.

image