Србија и Балкан

Савет родитеља у "Рибникару" против прекида наставе

Представници Савета родитеља основне школе "Владислав Рибникар" навели су у изјави да су о одлуци о прекиду наставе у згради школе у којој се догодило масовно убиство сазнали преко медија
Савет родитеља у "Рибникару" против прекида наставе© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Савет родитеља ОШ "Владислав Рибникар" саопштио је да се противи прекиду наставе и изнео низ захтева, укључујући и да се што пре да на увид копија записника ванредног инспекцијског надзора над радом школе.

Представници Савета родитеља основне школе "Владислав Рибникар" навели су у изјави да су о одлуци о прекиду наставе у згради школе у којој се догодило масовно убиство сазнали преко медија.

"С обзиром на то да смо јуче из медија сазнали о наводним одлукама које се тичу прекида наставе у ОШ 'Владислав Рибникар' са датумом 02. јун, као и претварању објекта школе у Меморијални центар и трајном измештању наше деце на нову локацију, дубоко погођени овим информацијама а без потврде о веродостојности истих, обратили смо се државним органима са дописом и захтевима", наводи се у изјави коју потписује Савет родитеља.

Истакли су да је јуче на настави у ОШ "Владислав Рибникар" било више од 800 ученика у обе смене и да је тај број у благом повећању од првог дана повратка у школу.

Први захтев који је изнет јесте да се ђацима који то желе омогући да школу заврше по плану и школском календару у објекту школе.

"Савет родитеља је апсолутно против иницијативе да се школска година заврши за сву децу 02. јуна", наводи се у изјави.

Други захтев је да се испуне сви захтеви, које је усвојио Савет родитеља на седници од 9. маја, укључујући и хитну реконструкцију школе без промене намене објекта, уз апсолутну подршку иницијативи да се обележи сећање на жртве.

"Захвални смо Влади Србије на досадашњем ангажовању на испуњењу наших захтева и очекујемо брзо решавање осталих", истиче се у изјави.

Трећи захтев је да се за сваки евентуални будући захтев који се тиче промене начина одржавања наставе у ОШ "Владислав Рибникар" консултује Наставничко веће и Савет родитеља. Савет родитеља даје пуну подршку наставном кадру ОШ "Владислав Рибникар".

На крају, захтевају да се што пре да на увид копија записника ванредног инспекцијског надзора над радом ОШ "Владислав Рибникар".

У Председништву Србије јуче је одржан састанак којем су присуствовали Миланка Негић, мајка девојчице страдале у масакру, Бојана Недељковић, као и представници свих релевантних државних установа и председник Србије Александар Вучић. Тада је договорено да се школска година у ОШ Рибникар заврши 2. јуна. 

image
VV inauguration
banner