Србија и Балкан

Позив са кијевског Мајдана на протесте у Београду: "Ништа није случајно"

Народни посланик Александар Оленик истакао је да се на Мајдану "бранила демократија и европска идеја у Украјини", те да се сада то исто "брани" и протестима у Београду
Позив са кијевског Мајдана на протесте у Београду: "Ништа није случајно"Getty © Photo by John Moore/Getty Images

Народни посланик Александар Оленик упутио позив из Кијева, са Трга Мајдан, на сутрашњи протест у Београду у организацији прозападних опозиционих странака назван "Србија против насиља".

Позив с Мајдана на протест у српској престоници Оленик је закључио речима: "И само да знате, ништа није случајно".

На кијевском Тргу Мајдан започела је револуција која је завршена крвавим сукобима и пучем у Украјини, након чега је започео погром руског становништва широм те земље.

У одговору на негативну реакцију на његов позив, Оленик је на Твитеру истакао да се на Мајдану "бранила демократија и европска идеја у Украјини", те да се исто "брани" и протестима у Београду.

Подсетимо, портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова је за РТ Балкан јуче упозорила да у Србији тренутно постоји покушај да се испровоцирају "за Запад омиљене обојене револуције".

То је, како је даље појаснила, инструмент за "свргавање неугодних влада", што касније доводи до замене неугодног руководства "марионетским режимом".

image