Србија и Балкан

Приштина сменила директора полиције Ненада Ђурића због "саботаже" и "позивања на непослушност"

Полицијски инспекторат у Приштини препоручио је полицији суспензију Регионалног директора полиције Северне Митровице Ненада Ђурића
Приштина сменила директора полиције Ненада Ђурића због "саботаже" и "позивања на непослушност"www.globallookpress.com © Vedat Xhymshiti/ZUMAPRESS.com

Вршилац дужности директора полиције самопроглашеног Косова Фехми Хоти суспендовао је директора полиције за регион Северне Митровице Ненада Ђурића због "саботаже" и "позивањa на непослушност и подршкe отпору", преноси "Коха".

Ђурић је у среду рекао да полиција у сектору који он води неће спроводити одлуку привремених приштинских институција да дели опомене возачима аутомобила са "нелегалним" регистарским таблицама, јер је та одлука "политичка и усмерена против српске заједнице". 

Додаје се да ће се, осим криминалистичке обраде, разматрати и његова административна одговорност, преноси "Коха".

Полиција је ту одлуку поделила и на својој званичној "Фејсбук" страници.

И премијер такозваног Косова Аљбин Курти прокоментарисао је поступак директора "косовске" полиције за регион Северне Митровице Ненада Ђурића.

"Једно је када пропадне имплементација одлуке, а друго када неко позива да се одлука не спроводи, oсим што показује да je ни сам неће спровести. Oргани безбедности, Министарствo унутрашњих послова и 'косовскa' полицијa тreba да се позабаве позивима, који су очигледно у супротности са законом и редом на Косову'", рекао је Курти.

image