Србија и Балкан

Поново одложено рочиште на суђењу за убиство Оливера Ивановића

Главни претрес на суђењу за убиство Оливера Ивановића отказан је због, како преноси РТС, техничке немогућности објављивања видео снимака са доказима
Поново одложено рочиште на суђењу за убиство Оливера Ивановића© Antonio Ahel/ATAImages

Због техничке немогућности објављивања видео снимака са доказима, у Основном суду у Приштини и данас је отказан главни претрес на суђењу за убиство Оливера Ивановића, а следеће рочиште заказано је за крај октобра.

Исти проблеми били су разлог отказивања и јучерашњег претреса. У суду нису ни данас успели да се организују да се погледа видео-материјал са камера на дан 16. јануара 2018. године када је Оливер Ивановић убијен, преноси РТС.

На данашњем рочишту договорено је да тушилаштво подели видео-материјале са доказима адвокатима оптужених, уколико донесу своје меморијске дискове, јер се ради о преко 400 гигабајта снимака.

Суђење шесторици осумњичених за помагање у убиству Оливера Ивановића почело је у јулу 2021. године, и до данас није окончано.

У року од три године, Специјално тужилаштво у Приштини подигло је три оптужнице у случају убиства Оливера Ивановића, али осим што су се оптужени два пута изјаснили да нису криви, судски процес није даље одмакао.

Прва је подигнута почетком децембра 2019. године, а већ крајем децембра исте године тадашњи тужилац Суљ Хоџа доставио је другу измењену оптужницу. Потом је новембра 2020. подигнута и трећа оптужница.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године са шест хитаца у леђа, испред просторија своје партије у Северној Митровици.

Оптужени су за помагање Недељко Спасојевић, Марко Рошић, Раде Басара, Силвана Арсовић, Драгиша Марковић и Жарко Јовановић.

Њима се на основу треће оптужнице на терет ставља да су од 2014. до 2018. били део криминалне групе са Жељком Бојићем, Звонком Веселиновићем и Миланом Радоичићем на челу, те да су у континуитету покушавали да под своју контролу ставе Северну Митровицу.

image
VV inauguration
banner