Србија и Балкан

Куртијев сарадник међу ухапшенима због шверца дроге у Албанији, фотографисан и са министром полиције

Полиција је приликом хапшења запленила 10.000 доза екстазија у вредности од 500.000 евра
Куртијев сарадник међу ухапшенима због шверца дроге у Албанији, фотографисан и са министром полиције© Принтскрин/Албаниан пост

Одборник Самоопредељења у приштинској градској скупштини Бесник Мујецки ухапшен је у Тирани због трговине дрогом, заједно са још пет особа, преноси портал "Репортери".

То је потврдила и полиција Албаније.

Припадници Сектора за борбу против наркотика полиције Албаније су приликом хапшења запленили 10.000 доза екстазија у вредности од 500.000 евра.

Дрога је, како наводе медији у Албанији, допремљена са територије Косова и била је намењена домаћем тржишту.

Портал "Албанијан пост" објавио је заједничку фотографију (наводног) нарко дилера и одборника Самоопредељења и шефа те партије и владе тзв. Косова Аљбина Куртија. 

У међувремену, убрзо након објављивања вести, реаговао је бивши председник Привредне коморе тзв. Косова Берат Рукићи. Он је објавио фотографију ухапшеног Мујеција са министром унутрашњих послова Косова Џелалом Свечљом.

"Трговац дрогом и његова блискост са оним ко треба да се бори са шверцерима (министром). Не заборавимо чињеницу да се саобраћај одвијао са Косова у правцу Албаније", написао је Рукићи.

image