Србија и Балкан

Курти: Не ради се о таблицама већ о одбијању француско-немачког плана

Наставља сe замена "нелегалних" регистарских ознака, најављује премијер тзв. Косова
Курти: Не ради се о таблицама већ о одбијању француско-немачког планаwww.globallookpress.com © © Andreas Gora

Премијер тзв. Косова Аљбин Курти изјавио је да су, упркос дешавањима на северу покрајине, косовске институције наставиле нормално да раде.

Он је на конференцији за новинаре рекао и да приштинске институције настављају са заменом нелегалних регистарских таблица у РКС, преноси "Телеграфи". Претходно су САД од Куртијеве владе затражиле да обуставе све казене мере против власника српских КМ таблица док се то питање не реши у оквиру дијалога Београда и Приштине.

Како је Курти рекао, до сада је због регистарских таблица, уручено 856 опомена. Он тврди и да Београд прети Србима са Косова паљењем аутомобила у случају пререгистрације на РКС таблице.

Приштински премијер каже да Србија наставља везе са Русијом и Кином док се истовремено противи француско-немачком предлогу решавања питања Косова и Метохије, и оцењује да је управо то суштина тренутне кризе.

"Не ради се о регистарским таблицама или о (смењеном регионалном командиру КПС-а на северу Косова) Ненаду Ђурићу, већ је у питању одбијање француско-немачког плана. Ово одбијање сада морају да камуфлирају коришћењем припадника илегалних структура. Вучићеве претње и настојања да дестабилизује ситуацију у нашој земљи су се интензивирали, а те претње су практично усмерене ка грађанима наше земље изазивањем страха и панике", оптужио је Курти.

Према његовим речима, Србија је та која саботира дијалог и постизање коначног споразума.

image
VV inauguration
banner