Србија и Балкан

Цвијановић: За власти у Федерацији БиХ Срби су грађани другог реда

Колико се сећам удружења Срба из Федерације БиХ су тражила да се протести организују на другом месту, а онда су им то власти у ФБиХ забраниле и то вероватно зато што су Срби и што подржавају позицију Републике Српске и институцију председника, рекла је српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић
Цвијановић: За власти у Федерацији БиХ Срби су грађани другог реда© M.M./ATAImages

Српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да не зна шта хрватског делегата Златка Милетића брине у вези са њеном изјавом да су протести подршке институцијама Републике Српске генерална проба.

"Колико се сећам удружења Срба из Федерације БиХ су тражила да се протести организују на другом месту, а онда су им то власти у ФБиХ забраниле и то вероватно зато што су Срби и што подржавају позицију Републике Српске и институцију председника. Значи, за њих су Срби грађани другог реда, јер су онима који су несрпске националности то дозвољавали и то се дешавало баш на тим локацијама где удружењима Срба, иако су грађани ФБиХ, то није дозвољено. По њима, најбоље би било да Срби протестују на Марсу", истакла је Цвијановићева.

Она је додала да им је сад проблем била локација, па се поставља питање где би им то уопште било дозвољено у ФБиХ.

"Међутим, овде више забрињава то што би они у ФБиХ бирали и команданта ЕУФОР-а и сад им смета да то буде Мађар. А кад би на пример неко у Републици Српској рекао да му због државе из које долази смета неки страни намештеник у БиХ онда би то по тумачењу федералних политичара било 'страшно'. Баш лицемерно, нема шта", констатовала је Цвијановићева.

image