Србија и Балкан

Вучић: Појавиће се нови подаци о атентату

Ликвидација је, наводно, била планирана током откривања споменика Стефану Немањи на Савском тргу
Вучић: Појавиће се нови подаци о атентату© FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Председник Србије Александар Вучић коментарисао је сведочење Срђана Лалића који је признао да је планиран атентат на њега.

Он је истакао да службе имају податке ко је требало да учествује у извршењу и првог и следећег планираног атентанта.

"Нису наше службе могле да измишљају. Појавиће се нови подаци, имамо нове пакете скинуте са телефона. Почињу да говоре о убиству и нападу на мене, сад имамо потврде и знамо ко је све у тим причама учествовао. Ко је требало да учествује у извршењу, и у првом покушају и у следећем покушају", рекао је Вучић на конференцији за медије.

Атентат је, наводно, био планиран током откривања споменика Стефану Немањи на Савском тргу у Београду.

Вучић је рекао да су тог дана због великог простора на којем се налазио били ангажовани сви снајперисти и специјалци које имамо, а да је одбио да носи панцир.

"Ја сам се у том тренутку окренуо према (Александру) Вулину, пре него што сам кренуо ка говорници, и питао га:`Шта ти је, шта се ти тресеш од страха?", испричао је Вучић.

Додао је да је то питање поставио у шали јер је Вулин одговоран човек, а да он сам није хтео ни панцир да носи.

"Нисам хтео да носим панцир јер хоћу да својом земљом шетам слободно. Док сам жив идем уз свој народ, панцир да носим нећу. Мафију побеђујемо, главу смо јој одсекли, има још делова које морамо да решимо", казао је Вучић.

"А је ли се неко извинио за лажи о Јовањици? Нико од вас то није доживео, нико није то трпео као моја породица. Мислите да ће неко да одговара за то што је говорио да смо ми тамо у Ритопеку приводили Бог зна шта и кога", додао је он.

Подсећамо, у Специјалном суду у Београду јуче је излагањем окривљеног сведока Срђана Лалића настављено суђење криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији се припадници оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмицу и силовање.

Поред осталог, Лалић је рекао да су припадници Беливукове и Миљковићеве групе као највећу претњу видели председника Србије Александра Вучића, чију ликвидацију су и планирали.

Лалић је испричао суду да је од осталих припадника групе чуо да је Радоје Звицер, вођа Кавачког клана, чији је огранак чинила група Беливук-Миљковић, послао пет милиона евра како би се свгнула актуелна власт у Србији и поставила нека која би радила у корист клана.

image
VV inauguration
banner