Србија и Балкан

Јака киша оковала Србију: 11 интервенција на санирању последица, Шид без струје

Циклон се премешта из средњег Јадрана ка југу Италије, па његов утицај постепено слаби и зато се од средине дана очекује престанак падавина
Јака киша оковала Србију: 11 интервенција на санирању последица, Шид без струје© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

У већем делу Србије од синоћ пада киша, а Ангелина Реџић из Сектора за ванредне ситуације изјавила је да су имали 11 интервенција на отклањању последица невремена - седам интервенција уклањања стабала, три интервенције црпљења воде, од којих две у Београду из стамбених објеката и једну у Сјеници из Дома здравља.

Била је и једна интервенција гашења пожара у граду Чачку, који је био последица удара грома, рекла је Реџић за РТС.

Није било повређених и страдалих, а стање се прати из минута у минут.
Реџићева је истакла да припадници Сектора за ванредне ситуације на целој територији Србије обилазе терен, дају упутства становништву о поступцима у случају да дође до опасности, како да се понашају и делују у складу са прогнозама РХМЗ-а.

На подручју Шида, који је у суботу увече захватило јако невреме, око 11.000 потрошача је без струје.

Извршни директор за пренос у Електромрежи Србије Бранко Ђорђевић изјавио је да се очекује да ће данас у поподневним часовима они добити струју.

Циклон се премешта из средњег Јадрана ка југу Италије, па његов утицај постепено слаби и зато се од средине дана очекује престанак падавина.

Мање облака и више сунца - па ће бити до пет степени топлије. Ујутру од 14 до 18 степени, највиша дневна од 20 до 27 степени.

Киша која је почела синоћ, наставила је да пада током ноћи и током јутра у већем делу земље. Облачно без кише било је само на југу и истоку Србије.

Прошле ноћи било је пљускова у Шумадији, Срему, Банату, Поморављу и на истоку земље.

У Београду је за четири сата пало 40 литара кише по метру квадратном. Саобраћај је био отежан због воде која се задржавала на путевима.

Прогностичари за данас најављују постепен престанак падавина и делимично разведравање.

image