Србија и Балкан

Ана Брнабић: Српске безбедносне службе су спречиле атентат на Вучића

Премијерка Србије коментарисала је сведочење сарадника Вељка Беливука, Срђана Лалића и навела да су безбедносне службе Републике Србије имале сазнања о планираном атентату на председника Александра Вучића
Ана Брнабић: Српске безбедносне службе су спречиле атентат на Вучићаwww.globallookpress.com © Dimitrios Karvountzis

Премијерка Србије Ана Брнабић истакла је, коментаришући сведочење Срђана Лалића, некадашњег најближег сарадника Вељка Беливука и Марка Миљковића, да су српске безбедносне службе заслужне за спречавање атентата на председника Александра Вучића.

"Наше службе су за претњу по живот председника Александра Вучића знале и то су спречиле (они који данас беспоговорно верују Беливуку су то тада исмевали, а сада игноришу). Лалић, као инсајдер, потврђује да је атентат планиран и износи детаље које нисмо знали, нпр. да је за то било нуђено пет милиона евра", написала је Брнабић на Твитеру.

Премијерка је поручила да Срђан Лалић износи детаље, али да безбедносне службе и тужилаштво већ имају доказе о злочинима које је планирала и починила криминална група Вељка Беливука.

"За све оне који нас питају како верујете Лалићу, а не Беливуку, да наведем само једну чињеницу, које је свестан свако ко било шта зна о држави и борби против криминала, а није заслепљен мржњом према Александру Вучићу. Сведок сарадник износи детаље о ономе о чему безбедносне службе и тужилаштво већ имају и сазнања и доказе. Да није тако, не би ни било процеса, а ни сведока сарадника", написала је Брнабић у објави.

Срђан Лалић, који има статус окривљеног сарадника, је признао да је планирано убиство Александра Вучића, а детаље је изнео на јучерашњем суђењу криминалном клану у Специјалном суду у Београду.

image