Србија и Балкан

Србину ухапшеном на Јарињу одређено 30 дана кућног притвора

Тужилаштво Јанићијевића терети за неовлашћено држање оружја, иако приликом претреса није пронашла никакво оружје
Србину ухапшеном на Јарињу одређено 30 дана кућног притвора© Antonio Ahel/ATAImages

Основни суд у Косовској Митровици одредио је меру кућног притвора од 30 дана Лазару Јанићијевићу из Звечана, кога је полиција такозваног Косова ухапсила на Јарињу када је са породицом, пријатељима и сународницима кренуо у Врњачку Бању на сахрану Стефана Недељковића страдалог у Бањској.

Како преноси РТС, Тужилаштво Јанићијевића терети за неовлашћено држање оружја.

Адвокат Асдрен Хоџа је истакао да се он терети за недозвољено ношење оружја, иако приликом претреса полиција није пронашла никакво оружје, али се његов клијент терети на основу слика на којој носи оружје за које се испоставило да није право, преноси "Косово онлајн".

"Били смо на рочишту по захтеву Тужилаштва за одређивање мере притвора мом брањенику. Одржана је седница и након излагања одбране Тужилаштво је променило одлуку за одређивање притвора и заменило је мером кућног притвора. Они су се сложили да се одреди мера кућног притвора, тако да смо се и ми зарад мира и одвијања даље процедуре сложили са том одлуком", рекао је Хоџа.

Он је изразио задовољство што је мера притвора замењена кућним притвором с обзиром на то да, како каже, нема основа да се Јанићијевић ограничи слобода.

"Сматрам да је потребно да вам кажем да код мог брањеника није било никаквог оружја за заплену. Извршен је претрес у његовом стану и није нађено оружје, ништа од њега није противправно конфисковано. Ради се о неким старим сликама где се он види са неким оружјем и ми смо успели да објаснимо да није реч о правом оружју. Када смо се успротивили са доказима Тужилаштво се сложило да ово лице не мора да се притвори, чиме смо у суштини задовољни", поручио је Хоџа.

image