Србија и Балкан

Вучић се састао са Зеленским у Гранади: "Кратак и отворен разговор"

Председник Србије са украјинским лидером на самиту у Шпанији
Вучић се састао са Зеленским у Гранади: "Кратак и отворен разговор"© Instagram/Buducnostsrbijeav

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са председником Украјине Владимиром Зеленским, уочи почетка самита Европске политичке заједнице који се одржава у шпанском граду Гранади.

"Кратак и отворен разговор са председником Владимиром Зеленским о свим важним питањима", навео је Вучић.

Вучић се претходно састао са премијером Велике Британије Ришијем Сунаком са којим је разговарао о ситуацији на Косову и Метохији.

Он се сусрео и са премијером Шпаније Педром Санчезом коме се захвалио на разумевању позиција Србије по питању Косова и Метохије и доследној подршци територијалном интегритету, као и са премијером Мађарске Виктором Орбаном и председником Владе Републике Северне Македоније Димитром Ковачевским.

Трећи самит Европске политичке заједнице окупиће данас у шпанском граду Гранади лидере 47 европских земаља, а једна од главних тема биће проширење Европске уније.

Лидери ће разговарати о унапређењу политичког дијалога и сарадње у циљу јачања безбедности и стабилности на европском континенту.

Председник Европског савета Шарл Мишел казао је да би на самиту Европске политичке заједнице у Гранади могло да дође до неформалних састанака лидера ЕУ и Западног Балкана о ситуацији на Космету.

image