Србија и Балкан

Вучић одговорио на оптужбе из Приштине: Једини терориста на КиМ је Курти

Председник Србије Александар Вучић одговорио је на оптужбе приштинских званичника на рачун његовог сина Данила
Вучић одговорио на оптужбе из Приштине: Једини терориста на КиМ је Курти© FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr

Једини терориста на "Косову" је Аљбин Курти, који убија и терорише српски народ, поручио је председник Србије Александар Вучић након што је премијер привремених приштинских институција оптужио његовог сина Данила да је, наводно, био умешан у догађаје у Бањској.

Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељај Свечља раније данас је на свом налогу на Фејсбуку објавио, како је навео, "нове доказе о повезаности Србије са догађајима у Бањској", доводећи у везу са тим Вучићевог сина.

Он је, наиме, изнео тврдњу да су у оквиру истраге о догађајима у Бањској пронађени лични документ и аутомобил Милорада Јевтића за којег тврди да је један од најближих сарадника Данила Вучића.

''Вечерас је Курти оптужио моју породицу, мог првенца Данила, ни он сам не зна како је до тога дошао, да је некако учествовао у, како каже, терористичком нападу у Бањској. Прва одлика кукавица коју сваки човек примети је кад неко напада туђе породице, децу, јер му се они увек чине као најлакше мета. Данило, наравно, нема никакве везе ни са чим, осим што воли Србију и Косово и Метохију као њен део, у складу са Повељом УН", написао је Вучић на свом налогу на мрежи Инстаграм, уз фотографију себе и Данила Вучића.

Председник Србије је подсетио да су раније тзв. косовске безбедносне снаге зауставиле његовог сина Данила и тражиле му да скине мајицу.

"Покушао си Курти и дугим цевима мајицу да му скинеш, ниси успео. Ћерку си ми вређао, онако , јуначки и мушки како само ти умеш. Терориста на Косову си само ти, јер убијаш и тероришеш српски народ, а за Данила не брини, храбар је младић, никада и ни по чему теби сличан. А, Шолаку и домаћим криминалцима, којима Курти уређује медије, само поручујем да Србију неће победити", додао је Вучић.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да је Џељај Свечља "безочно слагао" и напао председника Србије Александра Вучића како би покушао Србију да доведе у везу са догађајима и Бањској.

Петковић је на друштвеној мрежи X написао да су Свечља и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти опседнути породицом Вучић, "па патолошки ударају на све Вучиће, не штедећи ни децу".

"Куртијев екстремиста Свечља безочно је слагао и напао председника Вучића, да би својим баљезгаријама покушао, додуше безуспешно, да Србију доведе у везу с догађајима у Бањској! Свечља и Курти опседнути су породицом Вучић, па патолошки ударају на све Вучиће, не штедећи ни децу!", навео је Петковић.

Свечља и Курти, како оцењује Петковић, Вучићу не могу да приђу ни морално ни интелектуално и "нису му ни до колена".

image