Србија и Балкан

Сутра расправа о ситуацији на КиМ у Савету Европе

Осим о КиМ требало би да се расправља и о ситуацији у Изреалу и Нагорно Карабаху
Сутра расправа о ситуацији на КиМ у Савету Европе© Tanjug/AP Photo/Radul Radovanovic

На редовном заседању Парламентарне скупштине Савета Европе сутра се очекује расправа о ситуацији на Косову и Метохiји, сазнаје Танjуг.

На седници, која ће бити одржана после 16 часова, требало би да се расправља и о ситуацији у Изреалу и Нагорно Карабаху.

Редовна седница Савета безбедности Уједињених нација на којој ће се разматрати шестомесечни извештај генералног секретара те организације Антонија Гутереша о раду Унмика, Мисије УН на "Косову", биће одржана 23. октобра, иако је претходно била заказана за 18. октобар.

Претходна седница СБ УН посвећена КиМ била је 27. априла ове године и на њој су учествовали министар спољних послова Србије Ивица Дачић, док је Приштину представљала министарка спољних послова тзв. Косова Доника Гервала.

На предстојећој седници, како је недавно најавио Дачић, Србију ће представљати председник Александар Вучић.

Специјална представница генералног секретара УН и шефица Унмика Каролин Зијаде, позвала је данас, током редовних консултација у Београду, на уздржаност у порукама и акцијама, смиривање напетости и истакла неопходност да се Београд и Приштина врате политичком дијалогу.

image