Србија и Балкан

Шефица Унмика у Београду: Уздржаност и деескалација напетости

Зијаде се састаје с политичким руководством Србије и представницима дипломатске заједнице у Београду пред предстојећи састанак Савета безбедности УН о КиМ
Шефица Унмика у Београду: Уздржаност и деескалација напетости© Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Специјална представница генералног секретара УН и шефица Мисије УН на КиМ (УНМИК) Каролин Зијаде, позвала је данас, током редовних консултација у Београду, на уздржаност у порукама и акцијама, деескалирање напетости и истакла неопходност да се Београд и Приштина врате политичком дијалогу.

Зијаде је позвала и на транспарентност у истрагама и утврђивање одговорности кад су у питању догађаји 24. септембра, саопштио је УНМИК.

"Током њених састанака (у Београду), специјална представница генералног секретара Зијаде је подвукла хитност деескалирања тензија и истакла неопходност да се обе стране врате политичком дијалогу у доброј вери", наводи се у саопштењу, преноси Танјуг.

Како је саопштио Унмик, Зијаде је током посете Београду затражила и да се покаже уздржаност у порукама и акцијама.

Зијаде се састаје с политичким руководством Србије и представницима дипломатске заједнице у Београду пред предстојећи састанак Савета безбедности УН о КиМ, наводи Унмик, додајући да ће шефица мисије УН у покрајини поднети касније овог месеца извештај Савету безбедности.

image