Србија и Балкан

Милановић поручио Пленковићу да је "институционални паразит"

Пленковић је Милановића оптужио да се није удостојио да испоштује вољу законодавца и да је на тај начин ишао на руку опозицији
Милановић поручио Пленковићу да је "институционални паразит"© Tanjug/FOTO HINA/ FOTO FENA/ BRANKA SOLDO

Хрватски председник Зоран Милановић одговорио је премијеру Андреју Пленковићу на оптужбе да је "лењ" и да "ничему не користи" и поручио да је председник Владе "обичан институционални паразит".

Одговор Милановића је уследио након што су га владајући ХДЗ и Пленковић оптужили да је Закон о изборним јединицама, усвојен у сабору 28. септембра, са почетком важења од 1. октобра, намерно потписао ван рока.

Због тога ће, кажу, овај закон морати поново да буде стављен у процедуру усвајања.

Пленковић је Милановића оптужио да се није удостојио да испоштује вољу законодавца и да је на тај начин ишао на руку опозицији.

"Пленковић не престаје већ неколико дана и сад се тога ухватио к’о луда Мара и не престаје. Мастило нека задржи за себе јер ће му бити потребно кад буде потписивао смене муљатора", рекао је Милановић, који је за Пленковића рекао да је "обични институционални паразит".

Прозивајући Милановића због наводне намерне опструкције, Пленковић је рекао да ће му поклонити "мастило и пенкало".

"ХДЗ и Пленкошенко мени немају право да намећу у којем року ћу потписати закон, Устав каже осам", рекао је јуче Милановић, пренели су хрватски медији.

Претходно из Милановићевог кабинета је саопштено да је председник Закон о изборним јединицама потписао у уставном року и да је право питање зашто је тај акт усвојен 28. септембра са роком важења од 1. октобра.

Милановић је поменути закон потписао 3. октобра.

image