Србија и Балкан

Владика Теодосије: Молитва Пресветој Богородици због тешког положаја српског народа на КиМ

Епископ рашко-призренски позвао и да се у манастирима и парохијским храмовима, после вечерње службе, служи Молебни канон Пресветој Богородици.
Владика Теодосије: Молитва Пресветој Богородици због тешког положаја српског народа на КиМ© https://eparhija-prizren.com/

Поводом тешке ситуације у којој се тренутно налазе српски народ и Српска православна црква на Косову и Метохији, епископ рашко-призренски СПЦ Теодосије позвао је на тродневну молитву и пост.

"Очински позивамо свештенство, монаштво и вернике наше Епархије рашко- призренске да, у оквиру својих могућности, ове године посте на води три дана пред празник Покрова Пресвете Богородице (среду, четвртак и петак)", написао је владика Теодосије.

Он је позвао и да се у манастирима и парохијским храмовима, после вечерње службе, служи Молебни канон Пресветој Богородици.

"Нека би Пресвета Богомајка својим покривом закрилила и молитвама заштитила наш напаћени народ, како на Косову и Метохији, тако и свуда у свету где хришћани тренутно страдају", додао је епископ рашко-призренски.

image