Србија и Балкан

Бећковић: Договор о заједничком наступу патриотских странака на изборима је био постигнут

Академик Матија Бећковић је рекао да је присуствовао вишечасовном састанку све док није дошло до договора лидера странака тзв. државотворне опозиције о заједничком наступу на предстојећим изборима
Бећковић: Договор о заједничком наступу патриотских странака на изборима је био постигнут© M.M./ATAImages

Академик Матија Бећковић изјавио је да су се странке десног блока јуче договориле о формирању јединствене изборне листе.

Бећковић је агенцији Бета казао да је он присуствовао вишечасовном састанку све док није дошло до договора лидера странака тзв. државотворне опозиције о заједничком наступу на предстојећим изборима.

На питање Бете да ли је тачна информација коју су објавили поједини медији да је супруг председнице Заветника Милице Ђурђевић Стаменковски у последњем тренутку спречио потписивање коалиционог договора, Бећковић је рекао да се то није десило док је он био на састанку.

"Ко је он да спречи договор лидера странака? Не знам ништа о томе", рекао је Бећковић.

Представници државотворне опозиције, на састанку који је у недељу трајао више од пет сати, нису постигли договор о заједничком наступу на изборима 17. децембра, потврђено је за РТ Балкан. 

Како смо раније објавили, учесници су били на корак до договора, док се на састанку није појавио Стефан Стаменковски из странке Заветници, који није дозволио да документ буде потписан.

image