Србија и Балкан

Прозападна опозиција постигла договор о изборима: На челу листе Мариника Тепић и Мирослав Алексић

На републичким изборима први на листи биће Радомир Лазовић, а на београдским ће носиоци листе бити Добрица Веселиновић и Владимир Обрадовић, а прва на листи Мила Поповић
Прозападна опозиција постигла договор о изборима: На челу листе Мариника Тепић и Мирослав Алексић© TANJUG/ STR

Oпозицијa окупљенa око протеста "Србија против насиља" постигла је договор о заједничком наступу на наредним изборима.

"Носиоци листе на републичким изборима биће Мирослав Алексић и Мариника Тепић, док ће први на листи бити Радомир Лазовић", саопштено је у договору.

Када је о београдским изборима реч, носиоци ће бити Добрица Веселиновић и Владимир Обрадовић, који ће бити и кандидат за градоначелника, наводи се.

Прва на листи биће Мила Поповић. 

Носиоци листе за покрајинске изборе биће накнадно објављени у Новом Саду.

"Странка слободе и правде, Народни покрет Србија, Зелено-леви фронт / Не давимо Београд, Срце, Еколошки устанак, Демократска странка, Покрет слободних грађана и странка Заједно договорили су заједнички наступ на изборима на темељима добре сарадње у парламенту, заједничке организације протеста "Србија против насиља" и бројних других акција које су ове организације заједно и појединачно спроводиле, како би Србија постала добро место за живот свих наших грађана", објављено је.

Подсећамо, поменуте организације претходно су потписале Договор за победу, односно договор да се на основу истраживања донесе одлука да ли ће се на изборе ићи у једној или више колона проевропске опозиције.

"Сва истраживања у која смо до сада имали увид нам говоре да постоји велика синергија заједничког деловања и због тога смо донели одлуку да на изборе изађемо заједно и победимо!", истиче се у саопштењу.

Окупљене странке истакле су да су тражили и изборили предстојеће изборе, те да им је жеља да уреде друштво тако да људи могу добро да живе од своје плате, да се не плаше да пусте децу у школе, да се осећају сигурно и безбедно.

"Желимо да уредимо Србију тако да је не воде људи повезани са организованим криминалом, да нас не трује ваздух који дишемо или храна коју једемо, желимо да улажемо у образовање, да створимо шансе за младе, а не да нам одлазе у потрази за бољим животом, желимо, да када се разболимо има ко да нас лечи. Желимо Србију која није окупирана насиљем, већ земља задовољних и слободних људи. Имамо знање, имамо велику жељу, а сада тражимо и подршку грађана да све ово и остваримо, а права прилика за то су избори", поручили су.

Упутили су позив грађанима да се пријаве за контролу избора, као и за помоћ у кампањи.

Уједно су позвали јавне личности, стручњаке, студенте, организације цивилног друштва, активисте, да на свој начин помогну у заједничкој кампањи за Србију против насиља.

"Ово је заједничка борба свих нас, победићемо за Србију без насиља".

image