Србија и Балкан

Двери и Заветници: Нашу листу највише нападају

Лидери коалиције "Национално окупљање" су истакли да су им посвећене 82 насловне стране дневних новина у негативној конотацији
Двери и Заветници: Нашу листу највише нападају© M.K./ATAImages

Лидери Двери и Заветника поручили су да се против њихове коалиције "Национално окупљање" води негативна кампања јер су "срушили монопол" на српској политичкој сцени пробриселске власти и пробриселске опозиције, те због тога најављују тужбе против председника Републике, али и одређених медија, преноси "Данас".

Они су на конференцији за штампу навели да су им у негативној конотацији посвећене 82 насловне стране дневних новина, а како су истакли, 240 текстова који су се тицали њихове коалиције били су негативни, 50 неутрални, а 20 је било у позитивној конотацији.

Председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски, је критиковала и то што до сада нису позвани да гостују ни на једној телевизији с националном фреквенцијом иако им је листа за парламентарне изборе потврђена.

Она је истакла да власт кампањом против њих, жели да скрене пажњу са, како каже, намере да уведе санкције Русије, али и са већ уведеним санкцијама земљама које не признају независност Косова, попут Мјанмара, као и тога да све већи број Срба на северу КиМ пререгиструје своја возила на РКС таблице.

Осудила је измештање спомен плоче српским војницима палим у Балканским ратовима и Првом светском рату с гробља у Приштини.

Ђурђевић Стаменковски је навела и да правни тим Заветника спрема тужбе против неколико медија, попут "Новости", "Б92" и "Политике", те поручила да ће, након што освоје власт, вратити углед тим "именима спрске штампе" који су данас, како сматра, сведени на ранг таблоида.

Обрадовић: Напади показују да смо "ничији" 

Председник Двери Бошко Обрадовић, је оценио да је њихова листа најнападанија од расписивања избора и истакао да их нападају и да су "Вучићеви" и да су "Ђиласови".

"То показује да смо ничији", навео је Обрадовић и додао да ова коалиција квари "монопол" који, по његовим речима, држе садашња и бивша власт.

Обрадовић је рекао да и власт и опозиција организују ботове против њих, те да чак, по његовом мишљењу, Драган Ђилас, председник ССП (Србија против насиља) и председник Србије Александар Вучић имају договор о међусобном медијском нападању.

Он је оценио да "западни страни фактор" има намеру да се након избора 17. децембра формира власт која ће да прихвати француско-немачки предлог, и да би, како каже, били најсрећнији када би Владу формирали Вучић, Брнабић и Ђилас.

Кандидат за градоначелника Београда ове коалиције, Ратко Ристић осврнуо се на то што га је председник Вучић помињао током недавне посете Паризу када га је оптужио да "краде од државе".

"Ако је било нешто нелегално, требало је да пошаљу инспекторе и да ме ухапсе", поручио је он.

image
VV inauguration
banner